Известие

Collapse
No announcement yet.

лампа за масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лампа за масло

Здравейте,вчера ми се появи проблем със смазването на двигателя.При достигане на работна температура,на ниски обороти светва лампата за масло,щом пипна газта и гасне ,но оборотите паднат ли в диапазона 900-1000 свети постоянно.Сериозно ли е ,и ако да ,къде може да е проблема.Поздрави.
    146,1.3,*96

Ндааа. Сериозно е и ако не искаш да опрасиш двигателя съвсем, не треа да караш докато не оправиш проблема. Щом лампата светва на ниските об. когато загрее, начи няма достатъчно налягане на маслото. Сменял ли си го скоро? Или ако си налял некво менте и то е станало на лимонада, хвърляй го по-скоро.
    Ако маслото е добре, това навежда на мисълта за маслена помпа, и по-страшното за лагери на колянов вал и биелни
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Един колега имаше същия проблем и се оказа че е от маслената помпа
      Alfa Romeo 146 1,6 boxer

Comment

Здравейте,маслото го смених преди един месец Селения ,а и предишното беше същото и изкара 12000км ,като от сервиза ми казаха че лимита му е 15000км.Евентуално можете ли да ми кажете някакви цени за помпа или за смяна на лагерите,а също да ми препоръчате сервиз за тия манипулации,че тука в Перник в никой от сервизите не са виждали боксер.Поздрави.
        146,1.3,*96

Comment

ако маслото е 20к е голяма грешка да го караш повече от 10 000 км
          Това че лимита му е 15000 е голяма глупост
          И аз им повярвах и сега разпределителните ми валове са на петна и са шумни
          Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

За сервиз някой колега от София да ти препоръча.
            Иначе за маслото специално от селения нямам впечатления понеже отскоро съм с алфата, но според прочетеното от форума много колеги се оплакват от 20К Да не би маслото да е менте?
            Аз съм с MOTUL 6100.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Re: лампа за масло

Първоначално публикувано от Асен
              Здравейте,вчера ми се появи проблем със смазването на двигателя.При достигане на работна температура,на ниски обороти светва лампата за масло,щом пипна газта и гасне ,но оборотите паднат ли в диапазона 900-1000 свети постоянно.Сериозно ли е ,и ако да ,къде може да е проблема.Поздрави.
              Пробвай първо с датчика за масло,дават постоянно ядове. При по лошо мазане се променя звука на мотора, имам маслена помпа, може и монтаж.Всичко е с гаранция!
              RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
              0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Асен
                Здравейте,маслото го смених преди един месец Селения ,а и предишното беше същото и изкара 12000км ,като от сервиза ми казаха че лимита му е 15000км.Евентуално можете ли да ми кажете някакви цени за помпа или за смяна на лагерите,а също да ми препоръчате сервиз за тия манипулации,че тука в Перник в никой от сервизите не са виждали боксер.Поздрави.
                Разбери се с Лисан да ти види колата - тея момчета(с боби33) са си играли доста с боксери
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                X